Loading...

Welkom op het ABC van de Project Consultant!

Ik ben Project Consultant!

Als Project Consultant is het in begin soms moeilijk om je te vinden in een nieuw project, nieuwe collega’s,….  Daarbij komt dan ook nog eens 100x de vraag “wat is een project consultant?” Mede Project Consultant en collega Bianca zal al deze vragen beantwoorden in de blog! Maandelijks komt er een letter bij en kom je wat meer te weten over het reilen en zeilen van een Project Consultant.

De A van Ambitie

De A van Ambitie

Ambitie is een begrip dat voor iedereen een andere definitie kent. Een muzikant kan er naar streven te spelen voor een immens groot publiek. Een atleet tracht de beste prestatie neerzetten om zo medailles en trofeeën te verzamelen.

Maar wat wil jíj?
En wat wil ík? 

De B van Boekenkast

De B van Boekenkast

Ik heb een probleem dat iedere boekenverslinder kent. Mijn boekenkast puilt uit. Het is zelfs zo erg dat ik er doorheen de jaren al regelmatig eentje heb moeten bij zetten. Marie Kondo is geen oplossing, want ik heb veel meer dan 30 boeken that spark joy.

De C van Collega’s en collegialiteit

De C van Collega’s en collegialiteit

Collega’s, dat zijn de mensen die je elke dag op kantoor tegenkomt. Toch? Als Project Consultant ligt dat net een beetje anders, want wij krijgen gewoonweg twéé toffe groepen om op terug te vallen.

De D van Dear Santa

De D van Dear Santa

Sinds mijn broer en ik het geheim van Sinterklaas kennen – je weet wel, de sleutel – komt thuis enkel de Kerstman nog op bezoek. Kerst is voor mij echt de favoriete periode van het jaar. Vrienden willen nog snel afspreken voor het einde van het jaar en je kan op verschillende kerstmarkten van de sfeer en een warme chocomelk genieten, al dan niet met Amaretto...

De E van evolutie

De E van evolutie

Evolutie is het resultaat dat je bekomt wanneer je talent en ambitie combineert. Binnen Unique Career bestaan er verschillende manieren om te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Je krijgt de kans om in verschillende bedrijven en op verschillende afdelingen ervaring op te doen.

De F van Facts

De F van Facts

In oktober kon je mij terugvinden op FACTS in Gent, het walhalla voor alles dat geeky is. Op deze conventie kan je je uitleven met het spelen van verschillende games, hier komen fandoms samen en is het veel te makkelijk om handen vol geld uit te geven aan super leuke goodies waar je eigenlijk geen nood aan hebt. Het was voor mij de allereerste keer dat ik kon gaan als bezoeker, na er al een aantal keer gewerkt te hebben, en het was absoluut voor herhaling vatbaar!

De G van geen idee

De G van geen idee

Het is menselijk om geen idee te hebben. Op het werk word je hier ook regelmatig mee geconfronteerd, of dat is toch mijn persoonlijke ervaring. Zeker wanneer ik net op een nieuw project begonnen ben, heb ik vaak absoluut geen idee waar te beginnen. Soms lijkt het dan ook alsof ik helemaal niets aan het doen ben, maar in mijn hoofd ben ik alle informatie aan het verwerken die op me af gekomen is. 

De H van het geheim ingrediënt

De H van het geheim ingrediënt

Het is keer op keer hetzelfde en toch steeds helemaal anders: het bemachtigen van een nieuw project. De sales collega’s sloven zich dagelijks uit om de klanten tevreden te houden en nieuwe contacten te leggen zodat er genoeg projecten zijn (een enorme shout-out en dikke merci aan dit topteam!).

De letter I van Insights

De letter I van Insights

Vorig jaar in november kreeg de eerste groep binnen Unique Career de kans om deel te nemen aan de Insights Discovery opleiding. Aan de hand van een online vragenlijst die we op voorhand moesten invullen, werd ons individueel kleurprofiel opgesteld. Maar voor het zover was, moesten we eerst nog een praktijkoefening doen.

De letter J van Japan

De letter J van Japan

Ik ben verliefd geworden op Japan. De cultuur, het eten, de taal, de stiptheid van het openbaar vervoer… Ik kan niet wachten om terug te gaan volgend jaar! We zijn net geen 3 weken met een groep van 12 personen rond getrokken waarbij we halt hielden in o.a. Tokyo, Hakone, Gifu, Hiroshima en Osaka.

De letter K: Kessel-Lo tot Kwaadmechelen

De letter K: Kessel-Lo tot Kwaadmechelen

Op één week tijd had ik mijn studies beëindigd, een appartement gevonden om te huren én mijn contract bij Unique Career in handen. Het ging ineens allemaal heel snel terwijl ik nog niet eens mijn diploma behaald had – dat volgde in de zomer. Mijn eerste appartement bevond zich in Kessel-Lo, nabij Leuven. Centraal gelegen en dus ideaal voor het sales team om projecten voor mij te vinden. 

De L van Lego ‘Serious’ Play

De L van Lego ‘Serious’ Play

Als kind heb je vaak tijd en fantasie genoeg om met Lego te spelen, maar het kost te veel zakgeld. Als student heb je helaas noch tijd, noch geld. Als volwassene heb je meestal geld genoeg om Lego te kopen, maar vrije tijd is zeldzaam geworden.

De M van met liefde gebrouwen

De M van met liefde gebrouwen

Mijn verhaal als Project Consultant begint bij Alken-Maes in Mechelen. Daar kreeg ik een eerste kans om mezelf te bewijzen en te ontwikkelen op de Masterdata afdeling. Wat oorspronkelijk begon als een project van een 3-tal maanden evolueerde uiteindelijk tot een ervaring van bijna 2,5 jaar.  

De letter N van non-disclosure agreement

De letter N van non-disclosure agreement

Er zijn bedrijven waarin je gevraagd wordt een document te ondertekenen waarin expliciet staat dat je sommige gegevens niet buiten de werkomgeving mag bespreken. Dit is dan een geheimhoudingsovereenkomst of non-disclosure agreement (NDA). In de NDA staat duidelijk omschreven welke informatie geheim is, voor welk doel deze wordt verstrekt en wat je hier wel en niet mag doen. 

De letter O van over opvolgers en voorgangers

De letter O van over opvolgers en voorgangers

Om het thema dat ik gekozen heb voor de letter O te kunnen kaderen, geef ik jullie graag wat informatie over een boek dat ik laatst gelezen heb: The Girl Before, geschreven door JP Delaney. Je wordt meegesleurd in het verhaal van Jane en Emma, de huidige en vorige bewoonsters van One Folgate Street. Een fantastisch, ultramodern...

De letter P van peters & meters

De letter P van peters & meters

Als Project Consultant word je keer op keer in het diepe gegooid, maar gelukkig nooit onvoorbereid. Unique Career biedt de mogelijkheid meerdere opleidingen te volgen en je kan ook steeds rekenen op ervaren collega’s om meer uitleg te geven. Zo is er onder andere het peter/meter programma voor starters zodat ze meteen met hun vragen bij iemand terecht kunnen.

De letter Q van Quartier Blue

De letter Q van Quartier Blue

Mijn project situeert zich aan de jachthaven van Hasselt met uitzicht op de Quartier Bleu site aan de Slachthuiskaai. Akkoord, het is momenteel nog een bouwwerf, maar wanneer we beginnen opleveren, zal dit een prachtig verlengde zijn van de Hasseltse binnenstad. Een combinatie van leven en beleven langs het water.

De letter R van Race tegen de tijd

De letter R van Race tegen de tijd

Soms lijkt de tijd tergend traag te gaan en op andere momenten vliegt ze voorbij. We ontkomen er niet aan. Dagelijks worden we geconfronteerd met het concept tijd. Op een bepaald uur gaat de wekker om vervolgens een variabel aantal minuten onderweg te zijn naar het werk. Daar aangekomen, laat onze agenda weten wat we op welk moment moeten doen en hoe lang dit kan/mag/zal duren...

De letter S van SAP for dummies

De letter S van SAP for dummies

Ananassap, appelsap, appelsiensap, bananensap, citroensap, kersensap, limoensap, pompelmoessap, tomatensap. Troebel, helder, met pulp of zonder pulp. Sap bestaat er in alle geuren, kleuren, smaken, combinaties en consistenties, maar de soort waar ik het vandaag over wil hebben, zal je niet in de rekken van je favoriete supermarkt of drankenhandel terugvinden.

De letter T van Talent

De letter T van Talent

Hoe je het ook draait of keert, talent past perfect binnen de discussie van nature vs. nurture. Wie weet ben je geboren met het vermogen om iedereen te doen lachen, of misschien heb je gestudeerd om culinaire meesterwerken op tafel te kunnen zetten. Ongeacht de oorsprong van je talent is er bij Unique Career altijd wel iemand die het ziet en die het waardeert...

De letter U van Unique

De letter U van Unique

Het ABC van een Project Consultant is toe aan de letter u. Van A tot Z, je leest het hier. PJS dat is plezier. Af en toe wel eens serieus. Maar de waardering genereus

De letter V van vrije tijd

De letter V van vrije tijd

Het leven van een Project Consultant bestaat uit meer dan enkel werken. Naast onze dagelijkse inzet op een project, genieten ook wij af en toe van wat vrije tijd. In de afgelopen blogs heb ik al een aantal onderwerpen aangehaald die op mij van toepassing zijn, zoals ‘spelen’ met Lego (kuch – ik ben écht volwassen hoor) en alles dat met kerst te maken heeft...

De letter W van Wishlist

De letter W van Wishlist

Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. Ik hou graag van alles bij in lijstjes. Soms maak ik zelfs lijstjes met daarin een overzicht van mijn lijstjes. In de meeste gevallen gaat het dan om zaken die ik nog moet doen, boodschappenlijsten, welke boeken ik al heb en welke ik nog moet kopen om collecties aan te vullen, recepten die ik graag wil uitproberen. You name it, I made a list about it.

De X van Xiu graag

De X van Xiu graag

Er was een klein beetje creativiteit voor nodig, maar een passend onderwerp voor de letter X is gevonden! Of je het nu correct spelt of op bovenstaande manier, de boodschap is duidelijk: ik zie je graag. Je kan dit tegen jezelf zeggen wanneer je ’s ochtends in de spiegel kijkt. Je kan dit horen uit de mond van je vrienden, familie en/of partner. Maar het is ook zeker mogelijk om door je werkgever graag gezien te worden...

De Y van Yu-Gi-Oh

De Y van Yu-Gi-Oh

Als ik mijn favoriet project moet aanduiden, gaat de 1e plaats naar mijn vorige opdracht. Bij Cartamundi was ik gedurende 4 maanden aan de slag als Account Executive voor één van hun grootste klanten: Konami.

De Z van Zeven

De Z van Zeven

Zeven. Het aantal dagen in een week. Zeven. Het aantal boeken in de reeksen van o.a. Harry Potter en The Chronicles of Narnia...