Ik ben Project Consultant!

Als Project Consultant is het in begin soms moeilijk om je te vinden in een nieuw project, nieuwe collega’s,….  Daarbij komt dan ook nog eens 100x de vraag “wat is een project consultant?” Mede Project Consultant en collega Bianca zal al deze vragen beantwoorden in de blog! Maandelijks komt er een letter bij en kom je wat meer te weten over het reilen en zeilen van een Project Consultant.

De A van Ambitie

Ambitie is een begrip dat voor iedereen een andere definitie kent. Een muzikant kan er naar streven te spelen voor een immens groot publiek. Een atleet tracht de beste prestatie neerzetten om zo medailles en trofeeën te verzamelen.

Maar wat wil jíj?
En wat wil ík? 

Lees meer

De B van Boekenkast

Ik heb een probleem dat iedere boekenverslinder kent. Mijn boekenkast puilt uit. Het is zelfs zo erg dat ik er doorheen de jaren al regelmatig eentje heb moeten bij zetten. Marie Kondo is geen oplossing, want ik heb veel meer dan 30 boeken that spark joy.

Lees meer

De C van Collega’s en collegialiteit

Collega’s, dat zijn de mensen die je elke dag op kantoor tegenkomt. Toch? Als Project Consultant ligt dat net een beetje anders, want wij krijgen gewoonweg twéé toffe groepen om op terug te vallen.

Lees Meer

De E van evolutie

Evolutie is het resultaat dat je bekomt wanneer je talent en ambitie combineert. Binnen Unique Career bestaan er verschillende manieren om te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Je krijgt de kans om in verschillende bedrijven en op verschillende afdelingen ervaring op te doen.

Lees Meer

De F van Facts

In oktober kon je mij terugvinden op FACTS in Gent, het walhalla voor alles dat geeky is. Op deze conventie kan je je uitleven met het spelen van verschillende games, hier komen fandoms samen en is het veel te makkelijk om handen vol geld uit te geven aan super leuke goodies waar je eigenlijk geen nood aan hebt. Het was voor mij de allereerste keer dat ik kon gaan als bezoeker, na er al een aantal keer gewerkt te hebben, en het was absoluut voor herhaling vatbaar!

Lees meer

De G van geen idee 

Het is menselijk om geen idee te hebben. Op het werk word je hier ook regelmatig mee geconfronteerd, of dat is toch mijn persoonlijke ervaring. Zeker wanneer ik net op een nieuw project begonnen ben, heb ik vaak absoluut geen idee waar te beginnen. Soms lijkt het dan ook alsof ik helemaal niets aan het doen ben, maar in mijn hoofd ben ik alle informatie aan het verwerken die op me af gekomen is. 

Lees meer

De H van het geheim ingrediënt

Het is keer op keer hetzelfde en toch steeds helemaal anders: het bemachtigen van een nieuw project. De sales collega’s sloven zich dagelijks uit om de klanten tevreden te houden en nieuwe contacten te leggen zodat er genoeg projecten zijn (een enorme shout-out en dikke merci aan dit topteam!).

Lees meer

De letter I van Insights

Vorig jaar in november kreeg de eerste groep binnen Unique Career de kans om deel te nemen aan de Insights Discovery opleiding. Aan de hand van een online vragenlijst die we op voorhand moesten invullen, werd ons individueel kleurprofiel opgesteld. Maar voor het zover was, moesten we eerst nog een praktijkoefening doen.

Lees meer

De letter J van Japan

Ik ben verliefd geworden op Japan. De cultuur, het eten, de taal, de stiptheid van het openbaar vervoer… Ik kan niet wachten om terug te gaan volgend jaar! We zijn net geen 3 weken met een groep van 12 personen rond getrokken waarbij we halt hielden in o.a. Tokyo, Hakone, Gifu, Hiroshima en Osaka. 

Lees meer

De letter K: Kessel-Lo tot Kwaadmechelen

Op één week tijd had ik mijn studies beëindigd, een appartement gevonden om te huren én mijn contract bij Unique Career in handen. Het ging ineens allemaal heel snel terwijl ik nog niet eens mijn diploma behaald had – dat volgde in de zomer. Mijn eerste appartement bevond zich in Kessel-Lo, nabij Leuven. Centraal gelegen en dus ideaal voor het sales team om projecten voor mij te vinden. 

Lees meer