Loading...

Yu Gi Oh Detail

De letter Y van Yu-Gi-Oh

Als ik mijn favoriet project moet aanduiden, gaat de 1e plaats naar mijn vorige opdracht. Bij Cartamundi was ik gedurende 4 maanden aan de slag als Account Executive voor één van hun grootste klanten: Konami.

Cartamundi? Iedereen die actief is in de wereld van kaartspelen kent Cartamundi. Dit Belgisch bedrijf met hoofdzetel in Turnhout werd opgericht in 1970 en is marktleider op vlak van ontwikkeling en productie van card bases games. Zij drukken alle kaarten voor o.a. Monopoly en Magic The Gathering. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor wie een nieuw spel op de markt wil brengen.

Account Executive? De rol van Account Executive is niet makkelijk te omschrijven. Je bent de spilfiguur die de wensen van de klant omvormt tot instructies voor de afdelingen binnen het bedrijf. Je gaat samen met planning na welke deadlines er gehaald moeten worden en volgt dit ook actief op voor alle geplande releases. Verder zorg je ervoor dat iedereen op tijd op de hoogte is van de juiste aantallen en productspecificaties. Op ieder moment blijf je contact onderhouden met je aanspreekpunten in Windsor (UK), Tokyo (Japan) en El Segundo (USA).

Konami? Konami is een Japans bedrijf gekend voor de ontwikkeling van videogames en het verspreiden van producten zoals anime, trading cards en pachinko toestellen. Specifiek voor Cartamundi ging het dan om het kaartspel Yu-Gi-Oh!. Verder is er ook een cheat code naar hen vernoemd die voor het eerst in hun spellen gebruikt werd, de zogenaamde Konami code: ↑↑↓↓←→←→BA

Bij Cartamundi kreeg ik voldoende tijd om mij in te werken en moest ik in de zomer de taken van een collega overnemen zodat er continue opvolging was tijdens haar verlof. Ook nadat zij terug was, bleef alles van Konami nog een tijdje bij mij zitten en nam zij de taken over van een andere collega. In de eerste week van oktober heb ik de fakkel terug overgedragen. Het was geweldig dat ze mij zo snel vertrouwden met de dagelijkse opvolging van één van hun grootste klanten. Om dit in goede banen te leiden, kon ik rekenen op de expertise van Ann en Laurens. Ik ben hen nog steeds enorm dankbaar hiervoor. Het heeft ook geholpen dat ik het concept Yu-Gi-Oh! al kende en dat ik dit spel in het verleden zelf ook al gespeeld heb. Zo was ik er inhoudelijk snel mee weg. Mijn interesse voor het product hebben ze dagelijks gevoeld en gewaardeerd.

Tijdens dit project heb ik ook een ware stoelendans wedstrijd georganiseerd! Jammer genoeg was ik de enige deelnemer… maar op die manier kon ik mezelf als ultieme winnaar kronen. Vanaf het begin kreeg ik een eigen bureau toegewezen, maar ik heb daar in totaal slechts 2-3 weken gezeten. In het begin had Annick verlof en zat ik aan haar bureau. Vervolgens heb ik dan ook aan de bureaus van Ann, Laurens, Peter en Nancy mogen plaatsnemen. Die laatste 4 stonden bij elkaar in de buurt en dat maakte het veel makkelijker om te communiceren met iedereen.

In een bedrijf waar alles draait rond “Sharing the magic of playing together” kan je niet van mij verwachten dat ik iedere dag 100% serieus ben. Af en toe kon je mij ’s middags terugvinden met een deck Magic The Gathering kaarten in mijn handen. Die kregen ook een mooi plekje op mijn bureau – naast mijn vele stapels Yu-Gi-Oh!kaarten. Ook thuis in mijn kast zijn beide collectible trading card games terug te vinden en natuurlijk ook nog een stapel Pokémon kaarten. Op andere dagen waren we dan weer aan het discussiëren over goede documentaires – Chernobyl is een aanrader! De sfeer zat er dus dik in en ik voelde me deel van de groep.

Dit is een functie die ik mezelf op lange termij wel zou zien vervullen, want zowel het bedrijf als de mensen als het product als de klant spreken me aan. Ik kon hier ook gebruik maken van mijn Excel kennis om templates te verbeteren voor mijn eigen afdeling en voor anderen. Zo heb ik voor mijn vertrek een nieuwe file geïmplementeerd waarin per project alle gegevens bijgehouden worden. In het verleden werd dit in 6 aparte files gedaan en moesten de gegevens overal steeds manueel ingevuld worden wat de kans op fouten verhoogde. Met de nieuwe werkwijze konden een aantal checks toegevoegd worden en is de verwerkingstijd drastisch verminderd. Iedereen weet nu ook altijd waar de gegevens terug te vinden zijn. Dit is voor mij persoonlijk mijn grootste verwezenlijking op een project tot nu toe.

Na het einde van mijn project werd ik plots verrast door UPS met een pakketje. Wat voor de meesten gewoon een opbergdoos is, was voor mij de eerste grote release die ik van A tot Z kon opvolgen. In deze doos zat een kaart die mij gevolgd heeft tijdens mijn stoelendans. Ik vond de woordspeling zo geweldig dat ik deze steeds een mooie plaats gaf aan mijn computerscherm. Om deze kaart dan achteraf toegestuurd te krijgen als blijk van waardering is “Toadally Awesome