Loading...

De L van Lego ‘Serious’ Play

Als kind heb je vaak tijd en fantasie genoeg om met Lego te spelen, maar het kost te veel zakgeld. Als student heb je helaas noch tijd, noch geld. Als volwassene heb je meestal geld genoeg om Lego te kopen, maar vrije tijd is zeldzaam geworden.

L Van Lego Detail

Ik ben jammer genoeg ook iemand met weinig vrije tijd, maar dat is volledig mijn eigen schuld. Naast mijn doordeweekse baan als Project Consultant werk ik het weekend ook nog als showroom verkoopster bij Beter Bed. Deze job doe ik enorm graag en het is eerder een hobby dan een bijverdienste geworden het afgelopen jaar. Ik weet niet of het komt door mijn nieuw project bij Matexi of de prachtige actie van -25% op de volledige collectie van Lego, maar mijn vriend en ik hebben besloten samen te investeren in vastgoed. Meer specifiek het Lego Zweinstein kasteel. Ik ben al een enorme sucker voor alles gerelateerd aan Harry Potter (en Fantastic Beasts), en Lego maakt dit gewoon nog beter. Met al twee halve dagen op de teller zijn we klaar met het 15e zakje (van de 40). Nog even te gaan!

Lego Image

Dergelijke creativiteit wordt niet enkel gewaardeerd binnen Unique Career, maar ze werken er ook actief aan mee om dit op te wekken. Tijdens een van de opleidingen kwamen we namelijk in contact met het concept Lego Serious Play. Dit is een tool die steeds vaker gebruikt wordt in de bedrijfswereld. Je kan verschillende situaties, hindernissen, stakeholders… noem maar op, vormgeven met Lego. Op die manier krijg je een 3D beeld om naar te kijken en zie je misschien wel een onverwachtse oplossing. Aan ons werd gevraagd om iets uit te werken waar we op dat moment tegenaan liepen. Dit kon een project-gerelateerd item zijn of eerder iets persoonlijk. Het was een unieke (hoe kan het ook anders) aanpak die je echt dwingt om creatief na te denken. We hebben onszelf en elkaar verbaasd met de creaties.

Lego Image 2