Loading...

De letter K: Kessel-Lo tot Kwaadmechelen

Op één week tijd had ik mijn studies beëindigd, een appartement gevonden om te huren én mijn contract bij Unique Career in handen. Het ging ineens allemaal heel snel terwijl ik nog niet eens mijn diploma behaald had – dat volgde in de zomer. Mijn eerste appartement bevond zich in Kessel-Lo, nabij Leuven. Centraal gelegen en dus ideaal voor het sales team om projecten voor mij te vinden. In de tijd dat ik daar woonde, bleef het echter maar bij één project, want bij Alken-Maes in Mechelen wouden ze me niet laten gaan. Tot er uiteindelijk toch een einddatum vast stond.

Kessel Lo Tot Kwaadmechelen Detail

Met die datum in mijn achterhoofd ging ik op zoek naar een nieuw appartement. De enige echte vereiste voor mij was de nabijheid van een snelweg zodat ik weer vlot ingezet kon worden op projecten in verschillende regio’s. Zo gezegd, zo gedaan: ik vond een geweldig appartement in Kwaadmechelen waar ik half februari in kon. Op die manier had ik rustig de tijd om na de kantooruren te verhuizen en moest ik hier geen/amper verlof voor opnemen. Maar toen sloeg ‘het noodlot’ toe.
 #notadramaqueen

Mijn vervanger bij Alken-Maes diende zijn ontslagbrief in net voor het einde van mijn project. Dat was voor het bedrijf natuurlijk geen slechte timing, want nu konden ze mij vragen of ik het toch nog zag zitten om te blijven. Je moet weten dat ik op dat moment al iets langer dan anderhalf jaar in dienst was bij Alken-Maes, dus lang genoeg om een band op te bouwen met collega’s en hen niet in de steek te willen laten. Al zou het voor mij minder praktisch worden, besloot ik toch om te blijven. “Allé, nog eventjes dan.”

De maanden die volgden hadden een impact op mijn privéleven. Ik probeerde thuis altijd rond 6u30 in de auto te zitten om de files voor te zijn, al was het dan nog steeds een tocht van minsten 1u15 enkele reis. ’s Avonds kon ik dan op tijd stoppen, maar op de terugweg zijn de files altijd iets steviger. Het gevolg was dat ik regelmatig al voor 21u in slaap gevallen was in de zetel. Nog spontaan afspreken met vrienden deed ik eigenlijk niet meer. Om die redenen ben ik met het team bij Alken-Maes overeengekomen dat december 2017 mijn laatste maand zou worden. Er was terug een vervangster en zo kon ik ook met een goed geweten afronden.

Mijn volgende projecten bevonden zich allemaal op een steenworp van mijn deur vergeleken met Mechelen. Het team van Unique Career was aan de slag gegaan met mijn verzoek om iets dichter bij huis te werken. In september 2018 vernam ik via de manager bij Alken-Maes dat ze opnieuw ondersteuning nodig hadden. Ik liet me leiden door mijn band met het team en begon weer aan een project in Mechelen, maar ik mocht nu enkele dagen per week vanuit Wellen werken. Dit keer hield ik mijn mentale welzijn beter in de gaten en kon ik ook snel aangeven dat de afstand toch te veel werd. Gelukkig kon ik met de nieuwe IT manager overeen komen dat ik voortaan fulltime vanuit Wellen kon werken. Op die manier ben ik tot het einde mijn werk met veel plezier blijven doen.

De moraal van dit verhaal is dat je je niet in onmogelijke bochten moet wringen voor een project. Unique Career vraagt natuurlijk wel voldoende flexibiliteit en je kan niet verwachten dat ze steeds een project voor je kunnen vinden op 15 minuten rijden, maar het team hecht veel belang aan de tevredenheid van hun Project Consultants. Als je er dagelijks tegenop kijkt om te gaan werken door de afstand en de files dan moet dit probleem aangekaart en aangepakt worden. Ik heb zelf na een sollicitatiegesprek ook al aangegeven aan mijn HR Business Partner dat ik het mogelijk project inhoudelijk zeer interessant vond, maar dat ik wist dat de dagelijkse reis naar het kantoor in Antwerpen Berchem en/of Diegem te zwaar zou doorwegen. Ze toonde hier alle begrip voor en is onmiddellijk beginnen verder zoeken.