Loading...

De letter Q van Quartier Blue

Mijn huidig project situeert zich aan de jachthaven van Hasselt met uitzicht op de Quartier Bleu site aan de Slachthuiskaai. Akkoord, het is momenteel nog een bouwwerf, maar wanneer we beginnen opleveren, zal dit een prachtig verlengde zijn van de Hasseltse binnenstad. Een combinatie van leven en beleven langs het water.

Quartier Blue Detail

Bij Matexi ben ik weer in een volledig nieuwe wereld terechtgekomen. Dit kan je redelijk letterlijk nemen aangezien het gaat om nieuwbouw. Het is een sector waar ik niet direct affiniteit mee had, want zelf huur ik gewoon een appartement en ik denk dat mijn Lego bouwskills hier geen meerwaarde hebben. Toch zie ik het als een geweldige kans om niet enkel op professioneel vlak te groeien, maar ook om als persoon iets bij te leren. Als ik ooit de stap zet om een eigen woonst te kopen, weet ik tenminste al op welke kleine lettertjes ik moet letten.

Ik woon nu zeker niet slecht in mijn huurappartement. Er is meer dan genoeg ruimte om al mijn rommel kwijt te kunnen. Al denk ik soms dat ik extra spullen in huis haal net omdat ik teveel plaats heb. Ik las laatst een artikel in de krant over TinyHousesen prefab woningen – om toch een beetje mee te zijn met de wondere wereld van vastgoed. Hoe mensen erin slagen hun hele leven te steken in een ‘huis’ van amper dertig vierkante meter, that’s beyond me. Ik zou graag willen geloven dat ik die uitdaging succesvol kan aangaan, maar ik ben te gehecht aan alle prullaria die ik doorheen de jaren verzameld heb. Verhuisplannen heb ik hoe dan ook nog niet direct, maar dat kort gedachte experiment heeft me er wel toe aangezet om weer eens op te ruimen en overbodige spullen klaar te zetten voor de kringwinkel! Draag ik zo mijn steentje bij aan de maatschappij, of heb ik gewoon weer plaats gemaakt voor een nieuwe impulsieve aankoop? To be continued…

“Quartier Bleu is een ode aan de levensgenieter”

Even inhoudelijk iets over mijn huidige functie. Als Administration Officer voor het project Quartier Bleu zorg ik iedere dag voor de administratieve opvolging. Er komt redelijk wat bij kijken, gaande van het inscannen of afdrukken van documenten, tot het verwerken van een ondertekende compromis, en lange gesprekken bij onze internetleverancier om problemen opgelost te krijgen. Gezien de omvang van het project en de naderende deadlines werd ik er onmiddellijk in gesmeten. Dit betekende ook dat ik op mijn tweede werkdag al mee mocht naar het teamevent in Mechelen. Een uitgelezen kans om meteen alle collega’s van de regio’s Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant te leren kennen. Op dit moment is het hier nog de stilte voor de storm, maar we weten wel dat het nog druk zal worden met nieuwe units om te verkopen en de opleveringen in 2020.

Ik kan bijna niet wachten om de buurt tot leven te zien komen, maar ik moet nog enkele maandjes geduld hebben tot de eerste opleveringen. Spannend!