Loading...

De letter E van Evolutie

E Van Evolutie Detail

Evolutie volgens Darwin

Darwin legt uit hoe natuurlijke selectie aan de basis ligt van de biodiversiteit – fauna, flora als de mens – zoals we die vandaag de dag kennen. Ondertussen denk ik dat de meesten zich er al wel bij neergelegd hebben dat onze voorgangers op vier poten liepen en iets behaarder waren dan de gemiddelde mens. Toch werd deze (r)evolutionaire theorie door velen als complete onzin beschouwd, want hiermee ging hij radicaal in tegen de Schepping door God.

Op dit moment evolueert de mensheid nog steeds. Recent onderzoek dat dateert van deze zomer heeft aangetoond dat sommige personen extra botgroei vertonen aan de basis van hun schedel. Er zijn wetenschappers die opperen dat er een link gezocht moet worden met het toenemend gebruik van smartphones en andere elektronische toestellen waarbij mensen een onnatuurlijke houding aannemen en vaak gedurende lange tijd omlaag kijken. Tot nu toe is hierover nog geen concensus bereikt. 
To be continued…

Evolutie Darwin

Evolutie volgens Pokémon

Voor zij die mij nog niet kennen: ik heb een redelijk sterk ontwikkeld geeky kantje. Ik ben dus eigenlijk ook moreel verplicht om bij het onderwerp ‘evolutie’ een Pokémonreferentie te maken. Een korte uitleg gericht aan iedereen voor wie dit Chinees is (fun fact, het is eigenlijk Japans): een Pokémon is een wezen dat in het wild naast de mensen leeft. Trainers kunnen op hun avonturen deze Pokémon vangen, verzamelen, ermee trainen en gevechten winnen. Er zijn honderden verschillende soorten! De slogan heb je sowieso al eens gehoord: gotta catch ‘em all.

Het mooiste voorbeeld voor mij zijn de Eeveelutions: verschillende factoren bepalen wat de evolutie van een Eevee zal zijn uit acht verschillende mogelijkheden. Dit symboliseert voor mij de rol van opvoeding, opleiding en ondersteuning. Kortom, alle elementen die samen nurture vormen. Ouders zeggen vaak dat hun kind alles kan worden later, als ze maar goed genoeg hun best doen en dit is daar het bewijs van.

Evolutie Pokémon

Evolutie volgens Unique Career

Evolutie is het resultaat dat je bekomt wanneer je talent en ambitie combineert. Binnen Unique Career bestaan er verschillende manieren om te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Je krijgt de kans om in verschillende bedrijven en op verschillende afdelingen ervaring op te doen. Over de jaren heen merk ik aan mezelf dat ik sterker in mijn schoenen sta en dat de overgang naar een nieuw project steeds vlotter verloopt. Na een tijdje weet je welke vragen je moet stellen om zo snel mogelijk te kunnen meedraaien. Verder zijn er ook e-learnings, die je kan volgen wanneer je enkele dagen moet overbruggen tussen twee projecten. Ook biedt Unique Career meerdere opleidingen aan die centraal georganiseerd worden. Hierin leerden we o.a. al over het belang van time en stress management, maar dit komt in een latere blog nog uitgebreider aan bod.

Op de foto hieronder pronkt de eerste groep die de set Business Classes, een reeks van vier uitdagende opleidingsdagen, volledig heeft afgerond. Binnenkort beginnen we aan de nieuwe Master Classes, ik ben benieuwd!

Evolutie UNQ Career