Loading...

Peter En Meters Detail

Als Project Consultant word je keer op keer in het diepe gegooid, maar gelukkig nooit onvoorbereid. Unique Career biedt de mogelijkheid meerdere opleidingen te volgen en je kan ook steeds rekenen op ervaren collega’s om meer uitleg te geven. Zo is er onder andere het peter/meter programma voor starters zodat ze meteen met hun vragen bij iemand terecht kunnen.

Zelf ben ik ook fiere meter van een aantal toppers – you know who you are! Het onderwerp van deze blogpost stond al sinds het begin vast en dus had ik ook wat tijd om dit voor te bereiden. Daarvoor heb ik de ‘hulp’ ingeschakeld van twee personen, namelijk Michelle Desair en Lore Crauwels.

Michelle heeft momenteel een project op het Unique kantoor in Hasselt. Volgens Google Maps is dit gelegen op 170m van het Quartier Bleu verkoopkantoor waar ik momenteel aan het werk ben. Daarnaast zit ze letterlijk aan het bureau waar ik in mei ook twee weken gezeten heb. Teveel toeval om niets mee te doen, dus wij zijn laatst samen gaan lunchen onder de middagpauze. Voor mensen die nog op zoek zijn naar leuke adresjes in Hasselt kan ik Hawaiian Poké Bowl zeker aanraden! Good to know: ze hebben ook vestigingen in Antwerpen en Leuven. Het was een gezellige middag en we hebben over van alles kunnen praten, zowel over ons privéleven als over ons traject binnen Unique Career. Voor herhaling vatbaar!

We hebben een enorme groei gekend afgelopen zomer wat betreft het aantal starters waardoor het binnen sales alle hens aan dek is. Een aantal Project Consultants zijn daarom nu nog vol spanning aan het wachten om er écht in te kunnen vliegen. Laat jullie zeker niet ontmoedigen hierdoor, maar zie dit als de ideale kans om bij te leren via e-learnings of alvast te wennen aan het professionele leven indien je ergens tijdelijk ingeschakeld bent. Tip: ook al zit je nog ‘thuis op de bank’, probeer je dag wel al in te plannen alsof je naar kantoor moet. Zet die wekker niet te laat en neem op vaste uren pauze. Op die manier is het geen al te grote aanpassing wanneer je effectief start.

Lore wacht ook nog op haar eerste project en is nu aan de slag bij het Unique kantoor in Geel. Met haar heb ik veel contact via mail en we praten langs die weg ook over een heel aantal onderwerpen. Ik heb haar langs die weg dan ook aan een kort interview onderworpen, waarvan de resultaten hieronder uitgeschreven staan.*

Ik heb Unique en Unique Career leren kennen op de jobbeurs van de Universiteit Antwerpen. Daarna heb ik een mailtje ontvangen met de vacature van Project Consultant en zo is de bal aan het rollen gegaan.

Evelien Bosmans heeft mij over het peter/meter programma verteld tijdens de contractondertekening. Ze zei dat ik iemand ging toegewezen krijgen en dat hij of zij contact zou opnemen via e-mail of WhatsApp. Verder werd er ook duidelijk vermeld dat je een peter/meter toegewezen krijgt, maar dat je niet per sé contact moet hebben. Er zijn dus geen verplichtingen aan verbonden.

Ik kende het peter/meter systeem al een beetje, aangezien dit ook voorzien was op mijn studentenjob bij Retail Partners Colruyt Group. Mijn meter daar heeft mij helemaal rondgeleid en opgeleid. Indien er problemen of vragen waren kon ik ook bij haar terecht, maar het ging om vakantiewerk, dus dat was daar minimaal.

Ik vind het een zeer goed initiatief, zeker omdat dit mijn eerste job is. Alles is nieuw: bedrijfswagen, maaltijdcheques, e-timesheets, (mogelijke) projecten, het opnemen van ADV-uren of vakantie… Daarom ben ik heel blij dat ik iemand heb waar ik bij terecht kan met (de meest banale en waarschijnlijk ook domme) vragen. Bovendien is het ook een eerste contact met een ‘mede project consultant’.

Voor mij krijgt het peter/meter programma een 10/10! Wij hebben elkaar persoonlijk ontmoet tijdens de Kick-On en verder houden we contact via mail. Ik heb al redelijk wat vragen gesteld en ik kreeg elke keer super antwoorden. Ik word ook steeds doorverwezen naar de juiste persoon als het een complexe vraag is. Daarnaast heb ik al zeer veel tips gekregen, o.a. voor sollicitaties, die ik in de praktijk kon gebruiken. Ik denk (ben er zelfs vrij zeker van) dat we wel goed overeenkomen, aangezien we ook over andere dingen kunnen praten dan enkel en alleen het werk. Hopelijk blijven we nog lang contact houden!