Loading...

Vrije Tijd Detail

Het leven van een Project Consultant bestaat uit meer dan enkel werken. Naast onze dagelijkse inzet op een project, genieten ook wij af en toe van wat vrije tijd. In de afgelopen blogs heb ik al een aantal onderwerpen aangehaald die op mij van toepassing zijn, zoals ‘spelen’ met Lego (kuch – ik ben écht volwassen hoor) en alles dat met kerst te maken heeft. Ik denk dat het schrijven van deze blog ook wel binnen het aspect vrije tijd valt, want ik vind het ontspannend om te doen. Akkoord, op dagen als vandaag denk ik er wat laat op de avond aan, maar dan nog stoort het me niet om er nu nog aan te beginnen. Korte situatieschets: ik ben zaterdag het slachtoffer geworden van een hardnekkige keelontsteking en daar ‘geniet’ ik nu nog steeds van.

In mijn vrije tijd ga ik graag eens winkelen. Op dit moment is het mijn doel om hoge laarzen te vinden voor in de winter, maar voorlopig zonder succes. Al is wandelen op zich iets waar ik ook enorm van kan genieten. Herfst is mijn favoriete seizoen, met alle kleurrijke blaadjes op de grond waar je door kan wandelen. Of dit nu ’s middags door de Hasseltse straten is of in het weekend een stevige wandeltocht door een bos, count me in! Achteraf nestel ik me dan graag in de zetel onder een deken met een lekker tas thee om mijn handen aan op te warmen. In de winter kan dat wel eens een warme choco worden, mét slagroom uiteraard! Vervolgens is het tijd om Netflix op te zetten en na wat binge watchen te beseffen dat je eigenlijk je huishouden aan het verwaarlozen bent, dus na de volgende aflevering ga je daar dan écht aan beginnen. Of die daarna. Of die dáárna. Of dan toch maar gewoon morgenochtend…

Ik heb te veel hobbies en te weinig tijd. Het helpt niet dat ik in het weekend ook nog een flexi job heb die ik te graag doe om op te geven. Ik hou van koken en vervolgens ook lekker eten. Al komt het wel eens voor dat een experimenteel gerecht geen groot succes is. Dat is dan weer een leermoment! Verder kan ik evenveel genieten van een filmavond als van een goed boek. De lijsten van films en series om te zien, en boeken om te lezen, blijven steeds groeien. Volgens mij is dat weer iets ambitieus waar ik nooit mee klaar zal zijn. Ik ben ook liefhebber van allerlei soorten spellen: Pokémon op mijn gsm en/of DS, boardgames waarbij Dominion en Kingsburg toch wel favorieten zijn, zowel oldschool als meer recente computerspellen zoals Settlers II of Fallout 4, online games zoals Runescape… noem maar op! En sinds mijn tijd bij Cartamundi heb ik ook kaartspellen zoals Magic The Gathering en Yu-Gi-Oh! in mijn kast staan. Om dan nog maar te zwijgen over de twee avonden per week die ik zou moeten besteden aan mijn ju jitsu trainingen. Tussen de regels door snappen jullie ongetwijfeld dat ik te veel wil doen en te weinig tijd heb.

Twee avonden per jaar geef ik echter met alle plezier af aan Unique Career voor de Kick-On en Kick-Off events. Dit is onze versie van een personeelsfeest zonder de saaie formaliteiten die er normaal gezien bij komen kijken. Ik heb in een eerdere post al uitgelegd dat je als Project Consultant een hele groep collega’s hebt die je eigenlijk bijna nooit ziet. Daarom is het ook geweldig om op deze events te kunnen bijpraten. De avond begint met een hapje, een drankje en een gezellige babbel. Wanneer iedereen de kans gehad heeft om te arriveren, worden we door het team getrakteerd op een korte presentatie over de doelstellingen en verwezenlijkingen van het bedrijf. Ook een aantal hoogtepunten worden extra toegelicht. Aansluitend kunnen we dan genieten van een lekkere maaltijd en superleuke activiteit.

Vorige keer zijn we in Mechelen naar de VR Base geweest. Hun slogan ‘Don’t play it. Be a part of it.‘ zegt eigenlijk al genoeg. We werden ondergedompeld in een virtuele wereld. Op voorhand konden we onze spel voorkeur doorgeven en we werden dan toegewezen aan een groep. In mijn geval mocht ik zombies afknallen in een verlaten metrostation. Ik had al wel eens eerder een simpel VR spel gespeeld, maar dat kon hier absoluut niet aan tippen. Na afloop van het event heb ik aan al mijn vrienden verteld dat ik daar met hen ook wel eens heen wou. Hét bewijs dat team Career een goede keuze gemaakt heeft. In het verleden konden we al genieten van lasershooting, een filmavond, en skiën of snowboarden.

Ik ben benieuwd wat we gaan doen met de Kick-Off!