Loading...

Over opvolgers en voorgangers

Om het thema dat ik gekozen heb voor de letter O te kunnen kaderen, geef ik jullie graag wat informatie over een boek dat ik laatst gelezen heb: The Girl Before, geschreven door JP Delaney.

Over Opvolgers Detail

Je wordt meegesleurd in het verhaal van Jane en Emma, de huidige en vorige bewoonsters van One Folgate Street. Een fantastisch, ultramodern appartement in Londen, ontworpen door Edward Monkford. Beter nog: het is beschikbaar voor een geweldige prijs. Maar voor niets gaat de zon op. De charmante architect heeft namelijk een heel aantal regels opgesteld waar de bewoners zich aan moeten houden. Alles gaat goed tot Jane het mysterieus verleden van het gebouw ontdekt en de puzzelstukjes rond Emma’s dood op hun plaats beginnen te vallen.

Mijn carrière als Project Consultant kent gelukkig geen mysterie of sterfgevallen, maar toch is er een duidelijke link tussen het verhaal van Delaney en het mijne. Ik word ook dagelijks geconfronteerd met opvolgers en voorgangers. Mijn projecten draaiden tot nu toe steeds om het tijdelijk vervangen van een werknemer tot deze ofwel terug kwam uit verlof of ziekte, of tot er een nieuwe werkkracht gevonden was. In de meeste gevallen kon ik rekenen op uitleg van mijn voorganger, maar sommige zaken moet je alleen ervaren en ontdekken. Die kennis bundelde ik dan steeds voor mezelf in uitgeschreven samenvattingen of in OneNote. In de gevallen dat er iemand nieuw aangenomen werd binnen het bedrijf was het vervolgens dan mijn taak om hen aan de hand van die handleidingen wegwijs te maken binnen de functie. Ik geef eerlijk toe dat dit niet altijd even simpel is, maar ik ben steeds kunnen vertrekken met het gevoel dat alles op zijn pootjes terecht zal komen. Wanneer ik de fakkel definitief overgedragen heb aan mijn opvolger, zit het erop voor mij.

En zo ben ik voor hem of haar uiteindelijk ook gewoon weer the girl before…