Loading...

Met liefde gebrouwen

Mijn verhaal als Project Consultant begint bij Alken-Maes in Mechelen. Daar kreeg ik een eerste kans om mezelf te bewijzen en te ontwikkelen op de Masterdata afdeling. Wat oorspronkelijk begon als een project van een 3-tal maanden evolueerde uiteindelijk tot een ervaring van bijna 2,5 jaar. Unique Career betrok mij iedere keer bij de verlenging met de vraag of dit voor mij nog oké was, of ik dacht nog iets te kunnen betekenen, of ik nog voldoende kon leren… en keer op keer ging ik hier op in. Het was initieel niet het plan dat ik zo lang aan boord zou blijven, maar hoe langer ik bleef, hoe meer eigen initiatief ik mocht tonen en ik kreeg ook de kans om mee te helpen aan internationale projecten. Dit gaf mijn zelfvertrouwen een enorme boost, want ik was eigenlijk ‘maar’ een schoolverlater toen ik startte. Ik ben hen nog altijd enorm dankbaar dat ze met mij in zee wouden gaan.

M Van Met Liefde Detail

Bij Alken-Maes heb ik veel geleerd over het professionele leven en mezelf. Ik heb ontdekt dat ik eigenlijk een ochtendmens ben en dat je ’s ochtends veel werk gedaan krijgt wanneer er nog niemand op kantoor is om je te ‘storen’. Ook leerde ik dat het soms net nodig is om ‘gestoord’ te worden om de sfeer erin te houden. Ik heb het verschil ervaren tussen productieve vergaderingen en meetings die eigenlijk een email hadden moeten zijn. Bij Alken-Maes was er een duidelijk verschil tussen interne en externe medewerkers. Dit bepaalde in welke mailinglist je zat, aan welke activiteiten je wel/niet mee mocht doen en in welke mate je betrokken werd bij beslissingen van hogerop. Toch heeft mijn afdeling er altijd voor gezorgd dat die kloof zo klein mogelijk bleef door me het gevoel te geven dat ik er écht bij hoorde.

In december 2017 nam ik met pijn in het hart afscheid van mijn collega’s. In de maanden die volgden, had ik af en toe nog contact met mijn oud-collega’s. Op een bepaald moment, net voor het einde van mijn project bij Arte in Zonhoven, kreeg ik te horen dat ze opnieuw iemand konden gebruiken binnen Masterdata en ik stelde dan ook meteen voor dat ze contact opnamen met Unique Career om mij opnieuw in dienst te nemen. Zo gezegd, zo gedaan. In september 2018 begon ik voor de tweede keer aan een project bij Alken-Maes. Het was zo vreemd om terug te zijn en tegelijkertijd voelde het alsof ik nooit vertrokken was. Ik kende iedereen nog en zij mij ook, ik had de taken heel snel weer onder de knie en ik kon mezelf dan ook onmiddellijk terug nuttig maken. Dit keer lag de nadruk op Material Masterdata en het duurde niet lang voor ik mijn opvolger mocht opleiden. Mijn project stopte eind maart 2019 en ik denk nog steeds met veel plezier terug aan alles wat ik daar heb mogen verwezenlijken.

Mijn allereerste project blijft er een om nooit te vergeten. Het heeft de toon gezet voor de rest van de opdrachten. Mijn grootste tip: laat je verrassen. Sta open voor het onbekende en geef ieder project een kans. Je zal er altijd van bijleren, al is het dat je ontdekt welke zaken je niét liggen. Er zijn mensen die starten met vooroordelen over bepaalde projecten. Dit zijn de personen die hun eigen groei in de weg staan. Probeer niet in deze valkuil te stappen en ga iedere uitdaging aan!

 

Met Liefde Gebrouwen Image