Loading...

Onderzoek KdG Hogeschool en Unique Career: hier liggen jonge starters wakker van. Jij ook?

Karel de Grote Hogeschool en Unique Career bundelden de krachten in een grootschalig onderzoek naar de noden en verwachtingen van young professionals. Het resultaat? Na een onzeker coronajaar staan studenten opnieuw te trappelen om hun carrière te lanceren. Toch zijn er nog heel wat twijfels en struikelblokken die hun zoektocht naar een eerste job belemmeren. We sommen de belangrijkste inzichten voor jou op.

Pjimage 9

1 | My dreamjob? Uhm…

Welke job past bij mij? Stel jij jezelf die vraag ook weleens? Je bent niet alleen! Maar liefst de helft van de jonge starters weet nog niet wat voor type job hen op het lijf geschreven is. Bovendien twijfelen de meeste studenten of ze ooit een job zullen vinden die aansluit bij hun verwachtingen.

2 | Position switch

Jongeren blijven minder dan vijf jaar bij hun eerste werkgever. Daarnaast mikt 86 % van de young professionals op een job met veel variatie in taken en wil ongeveer 80 % werken in verschillende contexten. Jongeren houden dus duidelijk van een avontuurlijke carrière en willen proeven van verscheidene werkervaringen.

3 | Work hard, play hard

De grootste reden waarom young professionals hun werkgever verlaten? Een negatieve werksfeer. Jongeren vinden het belangrijk zich op de werkvloer te amuseren. En gelijk hebben ze! Geef zelf toe: met nog een hele carrière in het vooruitzicht, kan je maar beter genoeg fun hebben op je job.

4 | Attention please!

Vind jij inspraak op de werkvloer ook zo belangrijk? Meer dan 85 % van de young professionals deelt je mening. Zo bleek uit het onderzoek dat jonge werknemers graag ideëen aanbrengen en feedback geven over hun carrièrepad.

5 | The sky is the limit

Jonge starters stappen met grote ambities in de cockpit van hun carrière. Zo houden ze bij hun jobkeuze in de eerste plaats rekening met doorgroeimogelijkheden en willen ze op termijn doorstromen naar managementfuncties. Prepare for take-off!

Herken je jezelf in één van deze bevindingen?

Twijfel je over de beste start voor jouw carrière? Wist je dat Unique Career een veelzijdig groeitraject heeft voor young professionals? In dit persoonlijk traject proef je als project consultant van verschillende werkervaringen, terwijl je je eigen talenten ontdekt en ontwikkelt. Je krijgt ruimte om ideëen voor te stellen, leert massa’s bij en maakt meteen het verschil op de werkvloer. Sleutel aan je skills, bouw een indrukwekkend cv op en maak een blitzstart in je carrière.