Loading...

Career-peters en -meters helpen je op weg

Startende Project Consultants krijgen een meter of peter toegewezen. Die meter of peter is een mentor bij wie je terechtkan voor praktische tips, raad, feedback of gewoon voor een leuke babbel als je daar behoefte aan hebt. 

Zo kreeg Eline de hulp van meter Lies bij haar opstart bij Unique Career: “Dankzij de verhalen van Lies over verschillende soorten projecten kreeg ik een beter beeld van wat ik precies kon verwachten en hoe projecten van andere Consultants eruitzien.”

Beginnende Project Consultants krijgen niet zomaar een meter of peter toegewezen, bij Unique Career waken we over verbondenheid tussen de verschillende ConsultantsLies knikt enthousiast ja: “Dit kan een gelijkaardig project zijn, uit dezelfde stad of provincie komen, interesse in een bepaalde hobby … Het leuke is om dit ook echt tot leven te zien komen. Want ondertussen heb ik 2 metekindjes en is bij beiden dat samenhorigheidsgevoel aanwezig.”

Het peter- en meter-project is een wisselwerking waarbij beide partijen baat hebben. Het mete- of petekind kan te rade gaan bij een meer ervaren collega, terwijl het meter- of peterschap een uitdaging is en een vorm van zelfontwikkeling. Het meterschap heeft Lies ook inderdaad veranderd: “Het meterschap geeft me inzicht in hoe ik als Project Consultant te werk ga en waar ik nog kan groeien en leren van mijn metekindjes. Ik kreeg ook een nieuwe interesse en betrokkenheid in het werk. Vroeger liet ik bijvoorbeeld een Career event wel eens passeren, maar nu kijk er altijd naar uit. Want het is namelijk heel leuk om je metekindjes face-to-face te spreken.”