Loading...

Unique Career brengt noden van young professionals in kaart

Bedrijven hebben niet altijd het juiste zicht op de verwachtingen van pre-afstudeerders. Benieuwd naar de verschillen? Wij presenteren de opmerkelijkste resultaten in een verhelderende whitepaper.

Wat denkt u dat laatstejaarsstudenten verwachten van een job? Unique Career presenteert het antwoord zwart op wit. Samen met Hogeschool UCLL brachten we hun professionele verwachtingen in kaart. Daaruit blijkt dat jongeren en bedrijven niet op dezelfde golflengte zitten. Zo onderschatten ondernemingen het belang van de werksfeer. We delen alvast een preview van de resultaten! Voor alle conclusies verwijzen we u graag naar de volledige whitepaper, die u hieronder kan downloaden.

Over het onderzoek

In 2020 peilden we naar de professionele noden van young professionals, samen met Karel de Grote Hogeschool. Dit jaar herhaalden we de studie, met Hogeschool UCLL als enthousiaste bondgenoot. Tussen maart en april 2024 bevroegen we 124 bedrijven en 393 laatstejaarsstudenten uit de domeinen economie, talen, communicatie en onderwijs, zowel in bachelor- als masteropleidingen.

Young professionals hechten meer belang aan werksfeer dan bedrijven denken

Waarom kiezen laatstejaarsstudenten voor een werkgever? 67 % noemt werksfeer als een van de vijf belangrijkste drijfveren, terwijl een onaangename werkomgeving de voornaamste reden is om op korte termijn ontslag te nemen. Slechts 5 % van de bedrijven schat deze trends correct in. Bovendien is het bewustzijn amper gegroeid sinds onze vorige studie in 2020 (ism Karel de Grote Hogeschool). Het is een van de frappante conclusies uit ons onderzoek. Dat toont aan dat de visies van schoolverlaters en ondernemingen sterk uiteenlopen.

Benieuwd of uw inschattingen overeenkomen met de noden van young professionals? We bundelen onze bevindingen in een verhelderende whitepaper.

Download de whitepaper voor meer inzicht >>

Schakel een Project Consultant in tijdens de zomermaanden

Gaan uw collega’s er even tussenuit tijdens de zomermaanden? Uw business heeft geen pauzeknop. Om de continuïteit te garanderen, kan u rekenen op Unique Career. Wij matchen u met een van onze gedreven Project Consultants die tijdelijk bijspringt. Deze toptalenten beschikken over een diploma minimum bachelor, een stevige talenknobbel en een flexibele attitude. Zo kan u hen tijdelijk inschakelen op tal van afdelingen: marketing, sales, logistiek … Zij gaan meteen zelfstandig aan de slag. We koppelen u graag met het geknipte profiel!

Hoe maakt Unique Career het verschil?

Ons onderzoek toont aan dat de meeste bedrijven een verkeerd beeld hebben van de verwachtingen van young professionals. Net daarin schuilt onze meerwaarde: wij begrijpen wat young professionals willen en spelen hier slim op in. Een job als Project Consultant vinkt al hun checkboxen af. Het resultaat? Gemotiveerde talenten die met plezier de mouwen oprollen om uw bedrijf gedurende een bepaalde periode te ondersteunen en zichzelf verder te ontwikkelen. Everybody wins!

Wilt u een Project Consultant inschakelen om de zomermaanden te overbruggen? Wij luisteren naar uw vraag en schuiven de juiste kandidaat naar voren.