Loading...
Nieuw fenomeen op de werkvloer gespot: fast quitting in kmo’s

Nieuw fenomeen op de werkvloer gespot: fast quitting in kmo’s


Kreeg jij binnen je organisatie al te maken met fast quitting? Je zocht een nieuwe collega, hij of zij startte met een vast contract en jij haalde opgelucht adem. Totdat de positie na minder dan zes maanden weer openstond … Uit onderzoek blijkt een op zes contracten van onbepaalde duur binnen het half jaar beëindigd te worden. In kleine kmo’s stijgt dat cijfer zelfs naar een op vier contracten. Unique Career to the rescue!

Het probleem: fast quitting

16,8 % van de vaste contracten eindigt binnen de zes maanden. Volgens het onderzoek is ontslag door de werkgever slechts in een van de drie vroegtijdig beëindigde contracten de oorzaak. In twee op drie gevallen daarentegen stopt het contract op vrijwillige basis: fast quitting ofwel werknemers die zelf opstappen. Het gevolg? Dure tijdsinvesteringen zonder rendement, een nieuwe zoektocht vanaf nul, en overwerkte collega’s die moeten inspringen voor de werknemer die er de brui aan gaf.

Hoe kan je fast quitting voorkomen?

Fast quitting overkomt vooral kmo’s tot tien medewerkers. Zij hebben vaak geen aparte hr-afdeling om sollicitanten te beoordelen. Om fast quitting te vermijden, moet je tijd maken voor een nauwkeurig selectieproces waarbij je voldoende kandidaten uitgebreid kan screenen. Ook na de aanwerving blijft tijd cruciaal. Nieuwe collega’s die tijdens de inwerkfase goed begeleid worden, zullen minder snel afhaken. Kortom, wil jij dat jouw nieuwe aanwinst effectief rendeert? Steek er dan genoeg energie in!

Een snelle & kwalitatieve oplossing: Project Consultants van Unique Career

Nieuw personeel zoeken en inwerken, vraagt tijd en energie, maar ondertussen blijft je werk natuurlijk niet stilstaan. Precies dan springt Unique Career voor jou in de bres. Ons aanbod? Een scala aan hoogopgeleide en drietalige projectmedewerkers, uitgerust met waardevolle competenties. Onze Project Consultants werken zich vlot in en gaan snel zelfstandig aan de slag. Zo krijg jij de tijd om rustig en gericht de ideale match voor je vaste team te vinden. Een kans die je niet wil laten schieten.

Benieuwd welke projectmedewerker jou tijdelijk kan ondersteunen? Check onze beschikbare Project Consultants! >>