Unique Career steunt Pink Ribbon 

De Starbrand Unique en Pink Ribbon zetten hun samenwerking verder. Ook dit jaar doet de Starbrand verschillende acties om borstkanker onder de aandacht te brengen. Samen maken we het verschil. 


Unique Starband zet samenwerking met de Pink Ribbon verder 

De cijfers spreken voor zich:

1 vrouw op de 8 krijgt te horen dat ze borstkanker heeft.

In ons kleine landje strijden op dit moment meer dan 100.000 vrouwen tegen borstkanker.

Bovendien focust Pink Ribbon zich niet enkel op preventie en genezing maar ook op de begeleiding van ex-patiënten die terug aan het werk gaan. Voor ons meer dan redenen genoeg om ook dit jaar de officiële partner van Pink Ribbon te zijn. 

A Mile a day tegen borstkanker 

Een heel jaar door organiseert Unique Starbrand initiatieven om Pink Ribbon onder de aandacht te brengen. In mei lanceren we de Mile a day campagne. 

Ook alle medewerkers van de Unique Career trekken hun wandelschoenen aan en wandelen gedurende de hele maand mei voor het goede doel. Bij Career weten we dat wandelen gezond is en preventief werkt tegen borstkanker en bij uitbreiding tegen alle types van kanker. 

Elke dag krijgen 26 vrouwen in ons land te horen dat ze borstkanker hebben. Een gezonde levensstijl met meer beweging kan 1 op de 3 kankers helpen voorkomen en zo dat aantal naar beneden halen. Vrouwen die een leven lang fysiek actief zijn, genieten van hogere overlevingskansen dan vrouwen die weinig of niet bewegen. Ze verdragen de behandelingen beter, voelen zich minder vermoeid, kunnen sneller de draad van het gewone leven weer opnemen, enzovoort. 

Een hecht partnership

Al jaren steunt de Unique Starbrand het goede doel Pink Ribbon. Op 7 oktober dit jaar geeft Unique de aftrap van de maand tegen borstkanker. Die dag is Pink Monday, de start van een reeks van activiteiten ten voordele van de strijd tegen borstkanker. Dit jaar wil Unique Starbrand niet wachten tot het najaar: met de ‘Mile a day’ challenge wil ook Unique Career haar medewerkers tot meer beweging aanzetten. Het doel is om elke dag 1 mile (ofwel 1,6 km) te wandelen en dit van 6 tot en met 31 mei

1,6 km is een kleine moeite, maar helpt je gezondheid een enorme stap vooruit! 1,6 KM x 26 DAGEN = 41,6 KM! Je doet toch ook mee?