Onderzoek KdG Hogeschool en Unique Career: 
dit is wat jonge starters verwachten van hun eerste werkgever

In samenwerking met de Karel de Grote Hogeschool voerde Unique Career een onderzoek naar de noden en verwachtingen van young professionals. En we hebben goed nieuws! Na een twijfelachtig coronajaar groeit de ambitie bij studenten om hun carrière te lanceren. Toch zijn er een aantal opmerkelijke aandachtspunten. We sommen de belangrijkste inzichten voor u op. 

1 | Jonge starters willen een gevarieerde job

Young professionals zijn zeer duidelijk wanneer het aankomt op hun jobinvulling. Maar liefst 86 % ambieert een job met veel variatie in taken en zo’n 80 % wil proeven van verschillende contexten. Om uw high potentials tevreden te houden, stippelt u best een voldoende avontuurlijk parcours uit.

Bekijk de infographic

2 | Doorgroeimogelijkheden wegen het zwaarst door bij werkgeverskeuze

Jonge starters hebben een grote carrièrehonger. Dat blijkt uit de criteria die young professionals hanteren bij hun keuzeproces. Zo kijkt meer dan de helft naar de doorgroeimogelijkheden in het bedrijf. Een interessante jobinhoud en een gevarieerd takenpakket vullen de top drie aan.

3 | Opmars van flexibele werkvormen

Hoewel het merendeel van de bedrijven (91 %) voorkeur geeft aan een traditioneel vast contract, kiezen jongeren alsmaar vaker voor een flexibele werkvorm. Denk hierbij aan een statuut als ondernemer, freelancer of een combinatie van beide. Een interessante evolutie om op te volgen!

4 | Say yes to job crafting

Young professionals willen aan het stuur van hun carrièreplan zitten. Zo wenst 88 % van de jongeren ruimte te krijgen om zijn jobinhoud vorm te geven. 87 % wil graag zelf ideëen aanbrengen en meebeslissen over zijn groeitraject.

5 | Minder dan vijf jaar bij eerste werkgever

Dat lage cijfer kan in eerste instantie verbazen. Toch blijkt slechts 14 % van de bedrijven te investeren in een aangepast onboardingsbeleid voor jonge starters. Dat verklaart mogelijks waarom jongeren onvoldoende aan job crafting kunnen doen en weinig betrokkenheid voelen met hun job.

Ontdek hier onze volledige white paper >> 

Hoe speel ik als werkgever in op de noden van young professionals?

Uit de resultaten blijkt dat de helft van de young professionals belangstelling heeft voor projectsourcing. Rekening houdend met hun voorkeuren zoals een gevarieerd takenpakket en hun ontplooiingswensen, is dat een logische carrièrestap. Daarom hebben we bij Unique Career een groeitraject ontwikkeld voor jonge talenten die opgeleid worden tot project consultants. Afhankelijk van uw bedrijfsnoden, plaatsen we onze young professionals ad hoc, op freelancebasis of in een try-and-hire-formule. Op die manier kan u altijd op de frisse inbreng van young potentials rekenen en hoeft u zich geen zorgen te maken over opleiding, doorgroeimogelijkheden of retentie.

Lees meer over onze formules in projectsourcing >>