Ayoub aan het woord

Een nieuwe job is een spannende uitdaging, voor iedereen, dus ook voor onze Project Consultants. We laten Ayoub Ourimchi aan het woord. Hij vertelt over zijn opstart bij Unique Career.

“De zoektocht naar een eerste vaste job, wat een uitdaging! Als pas afgestudeerde is het moeilijk om meteen een keuze te maken. Welke richting wil ik uit? Welke regio? Welk domein? Wat voor bedrijf? Al deze vragen zal ik kunnen beantwoorden door ervaring op te doen als Project Consultant. Door het grote aanbod klanten in verschillende sectoren, regio’s en met een verschillend aantal werknemers, is er voor elke Project Consultant wat wils.

Mijn eerste uitdaging als Project Consultant is gestart op 28 november 2018 bij SECURITAS te Neder-Over-Heembeek. Het tweede project waar ik ben terechtgekomen is QINETIQ SPACE te Kruibeke. Hier ben ik ongeveer een maand later opgestart, namelijk 3 januari 2019. Deze projecten waren van korte duur, namelijk +/- één maand.”

Een van de vele grote voordelen van het werk als Project Consultant: je doet op korte tijd ervaring op in heel uiteenlopende bedrijven. Een ideale manier om uit te zoeken wat jou het best ligt.

Ayoub kan dit enkel maar bevestigen: “Ik kan mij geen betere opstart inbeelden. Beide projecten hebben mij het basisidee achter Unique Career aangetoond. Op korte tijd heb ik veel bijgeleerd in twee verschillende bedrijven, in verschillende regio’s en met een groot verschil qua aantal werknemers. Ondanks dat beide opdrachten Human Resources geïnspireerd waren, is het werk en de gebruikte tools zeer verschillend.” 

De Project Consultants worden intensief begeleid door Unique Career, enkel zo kunnen ze comfortabel instappen in een nieuw bedrijf.

Ayoub: “De zeer positieve opstart is ook te danken aan de staff van Unique Career. Door de goede communicatie, bijstand en informatie voor, tijdens en na elk project wordt er een aangename relatie gecreëerd. Dit zorgt voor zelfzekerheid, inzet en motivatie. Ik kijk al vol spanning uit naar mijn volgende project op de aankoopafdeling bij DEME te Zwijndrecht .