Consultants aan het woord: Lies 

Senior Consultant

Wat betekent werken voor Unique Career en waarom werk je graag voor Unique Career?

Ik kreeg als pas afgestudeerde bachelor de kans om bij Unique Career op te starten. Voor mij was het toen (en nog steeds) de ultieme combinatie: een vaste job en werken op afwisselende projecten bij diverse klanten. Als starter, met een algemene opleiding, had ik het moeilijk met beslissen welke richting ik uit wou. De functie van Project Consultant heeft me de kans geboden om verschillende domeinen te leren kennen en zo mijn voorkeuren en talenten te ontdekken.

Begin november ben ik Senior Consultant geworden. Een jaar geleden kreeg ik via Unique Career de mogelijkheid om in te stappen in dit traject. Na een grondige motivatiebrief geschreven te hebben, werd ik uitgenodigd op het hoofdkantoor om mijn motivatie en eerste ideeën te verdedigen. Het werd een heftig jaar, dit mede door een zwaar project, maar ook een jaar, waar ik enorm veel heb bijgeleerd. Want om Senior te worden moet je een business case uitwerken en je verdiepen in een onderwerp, waardoor je jezelf verrijkt. Eind oktober (dit jaar) was het dan eindelijk zo ver: de eindvoorstelling. 

Als Senior Consultant ben ik nu nog meer een ambassadeur van Unique Career en draag ik hun waarden bij de klant en naar mede Project Consultant uit. 

Waar haal je zelf het meeste voldoening uit?

Uit de tevredenheid van de klant. Een project tot een goed einde brengen, maar daarbij de klant ook een grote stap vooruit helpen is een zalig gevoel. 

Hoe ziet je werkdag eruit?

Als HR Assistant ziet elke dag er anders uit. Het is misschien een cliché, maar het klopt wel. Ik start mijn dag meestal met het bekijken van mijn mails, behalve als ik een minder leuke taak heb; dan neem ik die voor; zodat deze ook snel van de baan is. Mijn dag wordt grotendeels mee opgebouwd door de vragen en/of noden van de medewerkers. Daarnaast heb ik ook wat projecten. Ook deze kunnen zeer divers zijn. Onlangs deed de klant mee aan Open Bedrijvendag en deze heb ik samen met het evenementenbureau volledig georganiseerd. Nu bekijk ik, samen met mijn collega's, de mogelijkheden voor een HR database en wordt er een nieuw evaluatiesysteem geïmplementeerd, waar functiebeschrijvingen en -classificaties voor opgemaakt moeten worden en opleidingen moeten worden gegeven.
Zoals je ziet zal ik me niet snel vervelen met een dergelijk divers takenpakket!

Met wie werk je voornamelijk samen en hoe verloopt die samenwerking?

Ik werk voornamelijk met mijn HR collega's samen, maar ook met het Management team en de Team leads is er een nauwe samenwerking. 

Hoe is je relatie / omgang met je collega’s en je leidinggevenden?

Ik ben de jongste in het team qua leeftijd, maar ik ben reeds het langst bij de klant aanwezig. Bijna 3 jaar!
Deze zomer zijn er 3 nieuwe medewerkers opgestart, waardoor we een jong team zijn. Doordat we enorm veel op onze boterham hebben, is de relatie zeer hecht. Ook zijn we allemaal vrij divers. Dat kan botsen, maar het zorgt er ook voor dat we elkaar mooi aanvullen doordat de ene zijn zwakte de andere zijn sterkte is. 

Over welke vaardigheden moet je in jouw functie zeker beschikken?

Sociale vaardigheden (luisteren, communiceren,...) en mensenkennis zijn in een HR functie zeer belangrijk. Daarnaast is organisatorisch sterk zijn, doelgerichtheid en stressbestendigheid belangrijke vaardigheden. 

Interesse gekregen? Contacteer ons nu!