Consultants aan het woord: Jurgen

Senior Consultant

Wat betekent werken voor Unique Career en waarom werk je graag voor Unique Career?

Unique Career geeft me de kans om veel ervaring op te doen en mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast is Unique Career voor mij een aantrekkelijke werkgever omdat ik me geen zorgen hoef te maken over de zoektocht naar verschillende projecten of over de uitbetaling. Mijn loon wordt steeds correct en tijdig gestort en wanneer je werkgerelateerde onkosten moet maken, worden die eveneens vlot terugbetaald. Indien je vragen of problemen hebt, kan je ook steeds terecht bij het Unique Career team. Tot slot vind ik het positief dat er regelmatig evaluaties plaatsvinden. Zo krijg je feedback en kan je zelf ook aangeven wat jouw wensen zijn naar volgende projecten toe.

Waar haal je zelf het meeste voldoening uit?

Ik krijg echt een boost wanneer ik merk dat de mensen waarmee je samenwerkt op een project jou beschouwen als een deel van het team en niet als een tijdelijke collega. Daarnaast doet het deugd om tijdens evaluatiemomenten te horen dat de klant heel tevreden is over je prestaties en jou als persoon. Ook geniet ik ervan om problemen op het werk op te lossen en ervoor te zorgen dat ik volledig ‘bijgewerkt’ blijf. Tot slot geeft het veel voldoening om voortdurend bij te leren. Je komt in veel verschillende functies en bedrijfssectoren terecht en steekt daar heel wat van op.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Bij verschillende projecten kon ik ’s morgens niet vertellen hoe mijn werkdag eruit zou zien en dat vond ik helemaal geweldig. Natuurlijk zijn er in elke job bepaalde aspecten die regelmatig terugkeren, maar ik heb al veel functies uitgeoefend die me enorm veel afwisseling boden.

Waarom heb je gekozen voor de functie als project consultant?

Ik heb geschiedenis gestudeerd en aansluitend een jaar lerarenopleiding. De bedoeling was om beide te combineren en als leraar geschiedenis voor de klas te staan. Op het moment dat Unique Career mij uitnodigde voor een gesprek, was ik al een half jaar vruchteloos op zoek naar een positie in een school. Ik wilde de onzekerheid van het onderwijs achter me laten, maar wist niet welke nieuwe richting ik wilde uitgaan. De functie van projectconsultant leek me daarom geknipt. Dankzij de verschillende projecten kan je van heel wat sectoren en bedrijven proeven om zo op relatief korte termijn een schat aan ervaring op te doen. Bovendien heb ik graag veel afwisseling in mijn werk wat bij Unique Career zeker het geval is. Je combineert immers de voordelen van afwisseling met de zekerheid van een vast contract.

Over welke vaardigheden moet je in jouw functie zeker beschikken?

Je moet erg flexibel en leergierig zijn en je snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Soms word je voor een erg kort project aangenomen en dan is het voor de klant gemakkelijk als je je snel kan inwerken. Daarnaast ben je best een vlotte communicator en spreek je Nederlands, Frans en Engels. Tot nu toe heb ik op elk project vreemde talen moeten gebruiken. Ook werken met een pc en programma’s als Word en Excel mogen geen probleem voor je zijn.

Interesse gekregen? Contacteer ons nu!